2010. október 18., hétfő

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei pártvezetés tagjai

Bencsik Mihály megyei elnök (Szolnok)


Nevem Bencsik Mihály, Rákóczifalván születtem 1943-ban.
Munkás szülők gyermeke vagyok. Szüleim 1944-től életük végéig tagjai voltak a Kommunisták Magyarországi Pártjának, majd a KMP utódpártjainak.
Iskoláimat Szolnokon végeztem. Középfokon vízgazdálkodó és gépjárműszerelő szakmunkás
képesítésem van. 1980-ban végeztem el a marxista-leninista esti egyetemet.
Három munkahelyem volt, a legutóbbinál, a Víz- és Csatornaműnél 47 évet töltöttem el. 25 év után mint művezető vonultam nyugdíjba.
Nős vagyok, két gyermek édesapja és négy unoka nagyapja.
Érdeklődési körömben mindég meghatározó szerepet játszott a sport és a politika. 1960-tól 1970-ig a Szolnoki MTE aktív sportolója voltam.
A munkásmozgalomba 1957-ben, a KISZ alapító tagjaként kapcsolódtam be. 1958-tól szakszervezeti tag vagyok.
Az MSZMP-nek 1970-ben lettem tagja. 1975-től a rendszerváltásig alapszervezeti titkári teendőket láttam el.
Az újonnan szerveződő MSZMP-hez 1989 decemberében csatlakoztam. 1990-től alapszervezeti titkár voltam, majd 1992-ben a szolnoki alapszervezet elnökének választottak meg. Részt vettem a Salgótarjánban megtartott XV. kongresszuson (1991), amely után a Központi Bizottság tagjának választottak.
2005-től a Jász-Nagykun-Szolnok megyei pártalapszervezet elnöki tisztét töltöm be.
1996-tól 2006-ig Szolnok megyei jogú város képviselő-testületének választott tagjaként, a városi kompenzációs listáról bekerülve, képviseltem pártunkat a közgyűlésben.
Szilágyi András megyei alelnök (Törökszentmiklós)
1947. március 09-én születtem Törökszentmiklóson. Azóta is itt élek. Feleségem nyugdíjas, két férjezett leány gyermekünk és két unokánk van. Réka 11, Zolika pedig 2 éves.
Általános Mezőgazdasági Technikus végzettséget 1965-ben szereztem. Elköteleztem magam a nagyüzemi - szövetkezeti - szektorban. Így immár 41 éve dolgozom a mezőgazdaságban.
Szakirányú képesítéseim szakmai továbblépésemet segítették.
Jelenleg - második munkahelyem - főagronómus vagyok egy kis szövetkezetben, Tiszabőn.
Középvezetőként sok emberrel voltam és vagyok jó szakmai és munkakapcsolatban.
Mindig voltam és maradtam a munkásemberek, a bérből és fizetésből élők megértő támogatója, a rendszerváltás veszteseinek szószólója. Mi nem akarunk mást, csak Munkát annak, aki dolgozni akar. A tisztességes munka után, tisztességes megélhetést adó mindennapi kenyeret, Létbiztonságot, és EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETET.
1994 és 2002. után most harmadszor vállaltam a jelöltséget, és mindig következetes elkötelezettségből. Volt, és meggyőződésem, hogy lesz egy jobb kor, melyben nem lesz ember embernek farkasa, ahol egymást segítve, és együtt tudunk örülni egyéni és közös sikereinknek. 
Kép
Horváth Sándor megyei elnökhelyettes (Karcag)

Blogarchívum