2010. október 31., vasárnap

Időközi polgármester-választás Tiszaburán: ismét nyert Farkas László

Időközi polgármester-választást tartottak Tiszaburán 2010. október 30-án, szombaton. Erre azért volt szükség, mert a területi választási iroda különféle visszaélésekre hivatkozva megismételtette az október 3-ai választást.
Október 3-án az öt tiszaburai polgármester-jelölt közül Farkas László, a Fiatal Romák Országos Szövetsége (Firosz) jelöltje nyert. A megismételt választáson már csak négyen indultak, közülük ketten mindössze két-két szavazatot kaptak.
A részvételi arány igen magas volt, hiszen az 1 899 szavazóból 1 443-an az urnákhoz járultak, ami 76 százalékos részvételt jelent. A győztes ismét Farkas László lett, mert az 1 443 érvényes szavazatból 958-at kapott meg. Legnagyobb ellenfele, Mészáros Béla (független) 471 voksot gyűjtött be, ezzel második lett.
A többi választási eredmény érvényben maradt, tehát a helyi képviselő-választás és a megyei önkormányzati választás is. Ez egyben azt jelenti, hogy Dull Krisztián, a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Fiatal Romák Országos Szövetsége közös jelöltje tagja a hattagú képviselő-testületnek Tiszaburán. A 23 jelöltből október 3-án ő kapta a második legtöbb szavazatot: 795-öt.

Blogarchívum