2017. október 16., hétfő

Jászkun Munkás, 2017. október

Szavazási útbaigazító

Választások közeledtével sokak eltöprengenek azon, hogy a zajosan ajánlkozó pártok közül vajon melyikre voksoljanak? Ilyenkor a jövő lehetséges viszonylatait taglaló, s felelősen gondolkodó hazánkfiai és lányai a saját politikai érdekképviseletükre leginkább alkalmasnak vélt pártokat, s azok jelöltjeit veszik számba és minősítik őket. Leginkább az készteti többségüket töprengésre, hogy a korábbi választási ciklusok előtt a társadalmat érintő és az emberi életfeltételek jobbítását célzó ígéreteket hangoztató győztesekről utóbb beigazolódott, hogy pártjuk nagy elánnal kürtölt programja nem volt egyéb a pártvezetők kreálta írott „malasztnál”. A választópolgároknak tehát a rendszerváltás óta többször csalódniuk kellett a különféle hazug ígéretekkel ámító pártkorifeusokban. Jellemző, hogy az efféle pártok prominensei milyen hangzatosan fogadkoznak ezúttal is, hogy a hatalom birtokában hűséges szolgálói maradnak vagy lesznek saját népüknek. A voksolók érdekei függvényében irányítják majd az országot, előmozdítják annak fejlődését, felvirágzását, a korábbi hibáikból pedig tanulságot merítenek. Gyors polgárosodást helyeznek kilátásba, ha újfent felhatalmazzák őket az ország irányítására. Az egészségügyet és az oktatást érintő jövőbeli változtatások indokoltságáról viszont többnyire hallgatnak.
Talán mert azt tartják szem előtt, hogy a képzetlenek irányítása könnyebb, mint a „dörzsölteké”. Az egészségügyi ellátás igénybevételére pedig jobbára az idősebbek szorulnak. Nem probléma, ha nem gyógyulás, hanem már-már meghalás szándékával veszik igénybe az egészségügyi intézményt.
A rendszerváltás kárvallottjai hasznos, ha tudomásul veszik és szem előtt tartják: ha élethelyzetük jelentős jobbra fordulását a polgári társadalmi rendszertől, vagyis a kapitalizmustól remélik, illúziót kergetnek. Vegyék figyelembe: amelyik országot a tőke uralja, a pénz, a vagyon az állampolgárok osztályozásának és differenciálódásának fő eszköze, ott törvényszerű, hogy a vagyontalan emberek jelentős hányada egyszer s mindenkorra az ágrólszakadtak státusát viseli.
Erre tekintettel, ha lehetőségeiket, jövőjük távlatait a magántulajdon függvényében minősítik, rádöbbenhetnek, hogy Magyarországon ma a különféle nevet birtokló pártokat illetően – törekvéseiket, programjaikat tekintve – alternatív alapon célszerű tárgyilagosan minősíteni. Az emberközpontú programot hirdető és annak megvalósítását az egész társadalom számára ajánló Magyar Munkáspárt, valamint a népesség töredéknyi hányadát képező tőkések, vagyonosok és lakájaik gazdagodási lehetőségei felvállalásának garantálásában azonos platformot követő polgári pártok között. (A szocialista pártiak is közibük sorolhatóak.)
Erre tekintettel hasznos lenne a voksolásra kész állampolgárainknak felismerniük: akik a rendszerváltoztatás végeredményében csalódott állampolgárok közül nem a Magyar Munkáspártra és jelöltjeire szavaznak, tulajdonképp mindegy, hogy szavazatával melyik pártot tisztelik meg. A polgári pártok bármelyikének hatalomban tartásával, hatalomra juttatásával a többség elnyomorítóinak ad lehetőséget további négyesztendei törvénytelen gazdagodásra és a mélyszegénységben gyötrődők gyarapítására.
A választókon múlik tehát, hogy a központosított törvénytelenségeknek, s a kormányszintű gazságoknak elejét vegyék.
Dr. Südi Bertalan

Révész István: A magyar ifjakhoz

Magyar ifjú! E talpalatnyi földet
mi még magyar, elhagyod
szívedért, mely konok, harcra hív
más életért – más életért?

Nem tudtad itt! Rablók tanyája lett,
mégis a Tiéd! Nem vehetik el
Csendes útjaidat, nádas tópartidat,
a békák hangos, hívó hangját.

Menj el, drága Fiam!
De ne feledd: itt a szél rezdülése,
a felkelő Nap, a lenyugvó Hold,
a csillagok reszketése mind a Tiéd!

Menj, tanulj szabadságot ott,
hol formálnak más világot
Tisztábbat, nem hazugot és élni hagynak,
– talán lelsz még boldogságot.

Mi Apáitok, daccal, itt maradunk,
de szűkül a szem, és szorul az ököl,
és egyszer csak odavágunk: elég volt,
tolvajok, brigantik, csalók.

Mehetsz bármerre, bármesszire,
a szíved, lelked megtagadni nem tudod.
És ha élted utolsó szikrája gyűl,
végső sóhajtásoddal ezt mondod:
Édes hazám, Magyarország.

De ne ott mondd! Itt mondd!
A Haza hazavár.
S, ha visszatértél, sok tudással és semmi megalkuvással.
Virágok nőnek a lábad nyomán.

Orbán Viktor jobbratolódó ámokfutása

Amikor jelen miniszterelnökünk politikai pályára lépett, azt sem tudta mi fán termett a demokrácia. Forró, de kellően át nem gondolt fejjel „forradalmat” akart, melyet a saját képére kívánt formálni. Balszerencséjére a demokráciát előtte mások már „feltalálták”, ezért evezett olyan vizekre, mely számára látszólag újító lehetőségeket ígért. Lelkisége egy általa levezénylendő önkényuralom felé hajtotta, mely egyre inkább az orbanizmus jegyeit viselte magán. Képességeiből nem telt többre, mint a kopírozás. Így jutott el a liberalizmus és demokrácia romjain keresztül, előbb az illiberalizmus, majd a horthyzmus (szegedi gondolat) eszmevilágához. Összeadta a jobboldali izmusok paneljeit, s abból teremtette meg az orbanizmus zagyva mozaikját. Kevésbé tette világossá, mit akar, mint azt, mit nem. A politikailag naiv fiatalokat megigézte homá1yos rébuszaival, ezért csüngenek rajta vallásos fanatizmussal.
Nehéz lesz e hiszékeny lelket kijózanítani, s az igaz oldalra állítani. Ugyanez vonatkozik azokra, akiket jó állásokkal, jövedelemmel sikerült korrumpálnia.
Itt a bukás vérre megy!
A „történelmi” Magyarország, a militarista irredentizmus, a keresztényi eszmeiség, a rasszizmus (cigány- és zsidóellenesség, újabban az iszlámellenesség), a baloldalisággal való szembenállás, egy hamis próféta istenítése. Íme ideológiai tőkéje Orbánnak, és hiba lenne azt hinni, hogy ezek iránt nincs a magyarságban kereslet. Pillanatnyilag hiányzik a hatalmat veszélyeztető ellentábor, ennélfogva a vezetők a médiák gleichschaltolásával, az emberek megfélemlítésével kezükben tartják a gyeplőt. Ám ez nem tarthat örökké. A tirannus bukása előbb-utóbb bekövetkezik, de sohasem spontán, hanem a forradalmi tömegek ellenszegülésével. Amíg ez a felkelés nem válik realitássá, a zsarnok marad!
Dr. Hegedűs Sándor

A tudás hiánya

A munkásemberek fegyvere a tudás. Napjainkban ennek két fő akadálya van. Az első: a túlterhelt dolgozó a létfenntartásához éppen elegendő fizetést kap, hogy annyira elfásult, nincs kedve a tanuláshoz. A tanulás második akadálya – a fennálló rendszer nem is akarja, hogy tanuljon, gondolkodjon. A szakmunkásképzést leszűkítették arra, hogy például a kőműves tudjon falat rakni, de a történelmi és társadalmi ismeretekből kizárják, mert fenn akarják tartani a kapitalista rendszert. Ezért feláldozzák a tudást, a műveltséget és a kultúrát.
Saját életpályámat osztom meg a tisztelt olvasóval, azzal a céllal, hogy érzékeltessem: mire lehet képes egy fizikai munkás. Fizikai munkásként dolgoztam 15 évig, erőgépvezető és géplakatos szakmunkásvizsgát tettem. A hatvanas évek közepén úgynevezett munkáskáder lettem, és elkezdtem társadalmi tudománnyal foglalkozni, közben környezetvédelmi, munkavédelmi, tűzvédelmi vizsgákat tettem. A közel egy évtizedes tanulás után kezdtem eligazodni a társadalmi folyamatokban. Sajnos a velem együtt dolgozó munkások nem követték a példámat, ezért a jelenlegi társadalmi folyamatokat nem értik. Csodálkoznak és szidják az egyik vagy a másik kormányt, és nem ismerik fel, hogy a kapitalista rendszerben van a hiba. Korrupcióval lopással vádolnak embereket, pedig ez a rendszer velejárója. Ha olvasták volna Marx „A Tőke” c. könyvét, tudnák, hogy eredeti tőkefelhalmozás történik a rendszerváltás óta.
Az eredeti tőkefelhalmozás a kapitalizmus kialakulását elősegítő kétoldalú gazdasági folyamat. Lényege, hogy a többségtől elvett javakat egy szűk csoport tulajdonába juttatnak. Ezt szolgálja a kárpótlás, a privatizáció, a korrupció, a túlárazott beruházások, az Európai Uniótól kapott támogatások egy részének a magánzsebbe való átjátszása, a földmutyi, a trafikmutyi, különböző semmit nem érő tanulmányok után kifizetett milliók – és még sorolhatnám. Így lettek milliomos és milliárdos családok.
A folyamatos agymosás aranykorát érjük. A folyamatok felismeréséhez kell a tudás, a munkásöntudat arra, hogy ezen a rendszeren túl kell lépni, és a következő társadalmi, gazdasági alakulat csak a közösségi társadalom lehet, vagy a jobbágysors!
Horváth Sándor

Südi Bertalan: Változtatni kell!

Tudom, hogy gyötrődtök, átvert társaim,
Közületek sokan sírnak is talán:
Népcsaló bitangok álságai okán
Repedést láttok a kánaán falán.

Rablások miatt eltorzult az élet,
Siralom völgye köszöntött rátok.
Hiába mondtok pörös szájatokkal
Tolvajok fejére tengernyi átkot.

Dőzsölnek, akik rászedtek titeket
Szirén-szavakkal, talmi álmokkal:
Kvázi istenként szómannát hintettek
Közétek, s ti hittétek ámulattal.

Viselitek kábán, amit kaptatok:
Jövőtlenítést, párban a nyomorral,
sovány pénzű, senyvedő családokat,
Ványadt lurkókat, koplaló gyomorral.

Megkaptátok a hiszékenység díját,
‘Mely naivitás okozta kárhozat:
Viselitek a nélkülözés kínját,
‘Mely milliók által megélt áldozat.

Ha halljátok az állami unszolást,
Hogy hazátok újfent voksolni vár,
Tévedésteket jóvátehetitek,
Ha elűzitek végre, aki zsivány,

S nem esztek többé a „cseresznyéstálból”,
Amit becstelenek raktak elétek:
Nem adtok több esélyt eztán azoknak,
‘Kik a hatalommal így visszaéltek.

Akarjatok sorsot formálni bátran,
De emberhez méltót, nyomor helyett:
Szavazzatok a Munkáspártra eztán,
Magyar néppel jót csak ez a párt tehet.

Egyetlen társadalmi forma sem megváltoztathatatlan

Az emberiségnek sokféle szenvedésben volt már része, amelyben az élősködők kegyetlenül kihasználták őket. Csak két társadalmi formában volt alkalmuk emberhez méltóan élni: az ősközösség és a szocializmus alatt. Vagyis a közösségi társadalmak idején.
A cél ma is az: ne legyenek éhezők, szegények, mindent nélkülözők. Legyen alapvető joga minden embernek a normális élethez, melyben van lakása, munkája, megfelelő fizetése, hogy a családját eltarthassa. Legyen lehetősége tovább tanulni, képezni magát, és ha lebetegszik, részesüljön maximális orvosi ellátásban. A foglalkoztatást kötelezővé kell tenni, hogy mindenki dolgozhasson a legjobb képessége és tudása szerint.
Jövőre választásra kerül sor. Jó alkalom arra, hogy aki változást akar, az a Munkáspártra szavazzon.
A Munkáspárt az egyetlen olyan párt, amely alakulásától fogva töretlenül, változatlan ideológiával, tenniakarással, törekvéssel működik. Végig megmaradt a törvényes keretek között, vezetői becsületesek, nem korrumpálódtak. Egyedüli párt, aki az egyszerű emberekért száll síkra a közösségi társadalom – mint végcél – megteremtése érdekében. Egyetlen társadalmi forma sem megváltoztathatatlan!
De ahhoz, hogy így legyen, az kell, hogy a nép többsége lássa be, hogy ez a forma az egyedüli boldogulás útja. A kapitalisták nem adják fel egykönnyen élősködő, kizsákmányoló rendszerüket. Ezért kell összefognunk, s rendszeres felvilágosító munkával, sajtóval, személyes beszélgetések útján meggyőzni a választópolgárokat, hogy csak akkor tudjuk a kormányt leváltani, a gyökeres változást elindítani, ha a Munkáspártra adják le voksukat!
Dudás György

HÍREK

• A szeptemberi központi bizottsági ülésen elnökünk bemutatta a párt választási programját. Annak elfogadása után sokszorosítására kerül sor, és a következő hetek, hónapok kitelepülésein ismertetjük a lakosokkal, és átadjuk, hogy tanulmányozhassák azt.
A KB-ülés első feladataként három új párttag kapta meg a tagkönyvét. A legfiatalabb 16 éves, a legidősebb negyven év körüli.
***
• A pártszékház előterében Jubileumi Emlékfal átadására is sor került. Kiemelve 1919, 1949, 1989 és 2017-es évek kiemelkedő eseményeinek fotóival. A pártelnök szavaival közölte velünk, hogy mi volt a célja az Emlékfal létrehozásával: emlékeztessen minden párttagot és az országot a forradalmi küzdelemre, és jelezve elszántságunkat a harc folytatására.
***
• A Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete látogatást tett a Munkáspárt székházában.
***
• A németországi választásokon újra győzött Angela Merkel. A pártja viszont sokat vesztett százalákban az előző választásokhoz viszonyítva. A fő ok, hogy romlik a közbiztonság az országban.
***
• Kínában a lakosok 84%-a nem visz magával készpénzt, hanem valamelyik elektromos rendszeren keresztül fizet.
***
• Visszalépett miniszterelnöki jelöltségétől Botka László, az MSZP „erős embere”!

FELHÍVÁS (VÁLASZTÁSI ALAPÍTVÁNY)

A 2018. évi országgyűlési választások anyagi fedezetének finanszírozása érdekében elindult a támogatási pénzösszegek gyűjtése. Tisztelettel megkérjük tagjainkat, a szimpatizánsainkat, akik aláírásukkal is támogatni szokták jelöltjeinket, segítsenek bennünket anyagiakkal is.

Megyei elnökség

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum