2010. december 6., hétfő

Új országos elnökség: Fogarasi Zsuzsanna is alelnök

A Munkáspárt Központi Bizottsága október 9-én megválasztotta új Elnökségét. Tagjainak 66 százaléka új ember, eddig nem volt tagja a vezetésnek. Az Elnökség 50 százaléka nő, és mindkét alelnöki tisztséget is nők töltik be. Az Elnökség decemberig végzi munkáját, amikor a kongresszus dönt az új vezetőkről.
A párt elnöke továbbra is Thürmer Gyula, 57 éves, pártmunkás. Egyik alelnöke Karacs Lajosné, vállalkozó, 61 éves. Az ő feladata a pártelnök helyettesítése külön döntés alapján, a párt gazdasági munkájának irányítása, az Alapítványi Iroda irányítása, a Központi Recepció felügyelete, a párt gazdaságpolitikai kérdéseivel való foglalkozás.  A másik alelnök Fogarasi Zsuzsanna, pártmunkás, 41 éves, feladata: a pártelnök helyettesítése külön döntés alapján, pártszervezési ügyek, budapesti pártmunka, A Szabadság kiadása.
Bekerült az Elnökségbe Bencsik Mihály, Jász-Szolnok-Nagykun megyei elnök, 67 éves, továbbá dr. Frankfurter Zsuzsanna, orvos, 57 éves, aki egyben a Humánerőforrás Iroda vezetője. Az Elnökség tagja lett Kovács István, pártmunkás, 41 éves, aki vezeti az Elnöki Titkárságot és a Sajtóirodát, továbbá irányítja a www.munkaspart.hu honlapját.
A párt új Elnöksége Elnökségi Kabinetet hozott létre. A kabinet tagjai részt vesznek a vezetés ülésein.  Cseh Katalin, vállalkozó, 33 éves, lett a Kommunikációs Iroda vezetője, Nagy Judit, egyetemi hallgató, 25 éves, pedig Ifjúsági és Civilszervezeti Iroda vezetője. Cseh Miklós, egyetemi hallgató, 21 éves, Politikai Elemző Iroda helyettes vezetője, Gilicze Attila, postás, 37 éves, Szakszervezeti Iroda vezetője lett. A Külügyi Iroda vezetésére, továbbá a párt képviseletére a Kommunista Szemle nemzetközi folyóiratban, Pilajeva Marina, 61 éves, újságíró kapott megbízást.
A kabinet tagja dr. Hajdú József, ny. pedagógus, 61 éves, a Pártetikai Bizottság elnöke, valamint  A  Szabadság mindenkori főszerkesztője, Pénzügyi Ellenőrző Bizottság mindenkori elnöke, Baloldali Front mindenkori elnöke, a Nőtagozat mindenkori elnöke.
***
A Központi Bizottság határozata
1. A Központi Bizottság tudomásul veszi az Elnökség lemondását, egyetértve azzal a szándékkal, hogy a Párt 23. kongresszusának előkészítésében olyan elvtársak vegyenek részt, akik aktív részesei kívánnak lenni a kongresszus utáni időszak munkájának is. A Központi Bizottság köszönetet mond az Elnökség tagjainak áldozatos munkájáért.
2. A Központi Bizottság ennek alapján felmenti elnökségi tisztségükből és a szervezeti szabályzatnak megfelelően ezzel együtt KB-tagságukból az alábbiakat: Gilicze Attila, Kajli Béla, Karacs Lajosné, Kerezsi László, Vajda János.
3. A Központi Bizottság felmenti alelnöki tisztségükből az alábbiakat: Karacs Lajosné, Vajda János.
4. A Központi Bizottság az Elnökség tagjává választja az alábbiakat: Bencsik Mihály, Fogarasi Zsuzsanna, dr. Frankfurter Zsuzsanna, Karacs Lajosné, Kovács István.
5. A Központi Bizottság a Munkáspárt alelnökeinek megválasztja az alábbiakat: Fogarasi Zsuzsanna, Karacs Lajosné.
6. A Központi Bizottság kooptálja a KB soraiba az alábbiakat: Gilicze Attila, Kajli Béla, Kerezsi László, Vajda János.
7. A Központi Bizottság tudomásul veszi, hogy a párt Elnöksége javasolja a budapesti pártértekezletnek: az NBRE elnöki tisztségéből mentse fel Kajli Béla elvtársat, és válassza meg Fogarasi Zsuzsanna elvtársnőt.
8. A 23. kongresszuson megválasztandó Központi Bizottság az addigi tapasztalatok alapján ismét dönt az Elnökség összetételéről.
***
Októbertől új elnöke van a budapesti és Pest megyei pártszervezetnek. A nagy-budapesti pártaktíva érdemeinek elismerése mellett felmentette Kajli Béla eddigi elnököt tisztségéből. Az új elnök Fogarasi Zsuzsanna (a lenti képen balról) lett, akit a közelmúltban a párt Központi Bizottsága a párt alelnökének is megválasztott.
Fogarasi Zsuzsanna 1969. október 17-én született Nagyenyeden. Édesapja pártmunkás, édesanyja varrónő volt. Iskoláit Sepsiszentgyörgyön végezte. Végzettségét tekinti értékpapír-ügyintéző. Korábban multicégnél dolgozott, 2008 óta a Munkáspárt függetlenített pártmunkása. Szereti a zenét, irodalmat, hobbija a gombászás.

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum